jab
jab logo jab home wie is jab jab op www  
     
 

Jan Anton Brouwer
Balthasar Floriszstraat 7-hs
1071 TZ Amsterdam
06-30296653
mail@janantonbrouwer.nl

Ooit was het mijn grootste droom om leraar te worden. Na mijn doctoraalstudie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden volgde ik dan ook de postdoctorale lerarenopleiding, aan de Universiteit van Amsterdam. Ik kon daarna meteen aan de slag op een middelbare school in Amstelveen. Daar spatte die droom in korte tijd uiteen, en maakte ik in 1991 mijn entree in het uitgeversvak, onderaan de ladder als kopijvoorbereider bij kinderboekenuitgeverij Ploegsma. Anderhalf jaar later verhuisde ik naar Nijgh & Van Ditmar Educatief (later overgegaan in NijghVersluys), waar ik acht jaar met groot plezier werkte. Eerst als bureauredacteur, later redacteur en uiteindelijk als uitgever ontwikkelde ik vele uitgaven voor het beroepsonderwijs. Daarna was ik uitgeefmanager Beroepsonderwijs en Educatie bij ThiemeMeulenhoff en gaf daar leiding aan uitgevers en redacteuren voor alle disciplines van het beroepsonderwijs.

Sinds 1 juni 2005 werk ik als zelfstandige. Ik heb inmiddels voor alle grote educatieve uitgeverijen opdrachten uitgevoerd, van projectleiding tot interim uitgeef- en uitgeefmanagersposities, van basisonderwijs tot HBO. Buiten de educatieve uitgeverij werkte ik lange tijd voor het grootste medisch wetenschappelijk tijdschrift van Nederland, aan managementboeken en aan advertentiewebsites.
Als seniorconsultant bij de Heijting Weerts Groep begeleid ik daarnaast ontwikkelingsprocessen bij overheids- en onderwijsorganisaties.

Een volledig en actueel overzicht van mijn werkzaamheden staat op mijn LinkedIn-pagina (zie jab op het www).